Bouwkamp in het nieuws

Bouwkamp in het nieuws

Artikel in de zeeheld

In de zeeheld van november is het onderstaande artikel geplaatst.

Bouwkmap zoekt vrijwilligers

door: Tom van Zantwijk

Arthur en Wibe

Bijna elk jaar wordt er in de laatste week van de grote vakantie voor de kinderen een bouwkamp georganiseerd in speeltuin ’t Kraaienest. Deze traditie gaat al jaren terug. Maar deze traditie staat onder druk. Er zijn vrijwilligers nodig om de traditie voort te zetten.

De organisatie van het jaarlijkse bouwkamp is volledig in handen van vrijwilligers. Dit jaar werd het bouwkamp georganiseerd door Arthur, Wibe en Diederik. Arthur en Wibe gaven al tijdens het bouwkamp aan, dat er absoluut meer vrijwilligers nodig zijn om het bouwkamp te organiseren. Zonder die extra vrijwilligers gaat het volgend jaar niet door.

De organisatie van het bouwkamp begint in januari of februari met een bijeenkomst van de organisatoren. Tijdens deze eerste bijeenkomst worden plannen gemaakt en wordt er nagedacht over een thema. Thema’s van de laatste paar keer: Olympische Spelen, Kermis en Asterix en Obelix.

In de maanden na de eerste bijeenkomst gebeurt er van alles. Het thema wordt verder uitgewerkt, er wordt wat grafisch werk uitbesteed en de website wordt opnieuw in de lucht gebracht en bijgewerkt. En, heel belangrijk, er wordt subsidie aangevraagd bij de gemeente. In de weken voorafgaand aan het bouwkamp moet er nog veel geregeld worden: bouwmaterialen, eten en drinken, sponsorbijdragen en vrijwilligers die tijdens het bouwkamp meehelpen. En dan het bouwkamp. Dat is een drukke week voor de organisatoren. In het najaar is er een evaluatiebijeenkomst, waar ook organisaties van andere bouwkampen aan mee doen om idee├źn uit te wisselen.

Het bouwkamp is een fantastische traditie, die bijdraagt aan de sociale cohesie in de wijk. De kinderen zijn drie dagen met elkaar bezig om samen iets te maken. En voor veel kinderen is het bouwkamp een unieke ervaring. Ze werken met gereedschap, ze bouwen, ze knutselen. Veel kinderen doen dat verder niet of nauwelijks.

Het organiseren van het bouwkamp is best een klus, maar ontzettend leuk om te doen. En vele handen maken licht werk. Dus als je wilt meewerken aan het in stand houden van het bouwkamp, stuur een mail naar arthur.lian@planet.nl en meld je aan.